NordicLCA.dk

Hvad er en LCA?

LCA er en metode til at vurdere de potentielle miljøpåvirkninger fra et produkt eller en service.

Life Cycle Assessment (LCA) – også kendt som livscyklusvurdering – er en metodisk tilgang designet til at evaluere potentielle miljøpåvirkninger og ressourceforbrug relateret til et produkt eller en service. LCA, baseret på livscyklustankegangen, analyserer hele produktets levetid fra vugge til grav inden for rammerne af miljøvurderingen.

Fem gode grunde til at få en LCA

Denne metode adskiller sig fra traditionelle tilgange til miljøarbejde ved at omfatte alle faser af produktets livscyklus i stedet for blot at fokusere på virksomhedens produktionsproces. LCA er afgørende for at opnå en holistisk forståelse af et produkts miljømæssige indvirkninger.

Livscyklusvurdering (LCA) sammenstiller og evaluerer samtlige input, output og potentielle miljøpåvirkninger for et produkt eller system. Dette omfatter alt fra udvinding af råmaterialer til endelig bortskaffelse. LCA beregner det samlede miljøaftryk for et enkelt materiale, en hel konstruktion eller et fuldt byggeri i hele dets levetid.

De kritiske faser i LCA inkluderer råmaterialeudvinding, produktionsprocesser, brugsfasen, levetiden, samt potentialet for nyttiggørelse og genanvendelse. Denne helhedsorienterede tilgang gør LCA til et værdifuldt redskab til informerede beslutninger og fremmer bæredygtig udvikling i forskellige brancher. Klik her for at læse mere om, hvordan vi arbejder med LCA eller klik her for at se resten af vores ydelser.  

For mere information om Life Cycle Assessment og dets betydning for miljøvurdering, kontakt os gerne.

Livscyklusvurdering