NordicLCA.dk

Hvad er et klimaregnskab?

Et klimaregnskab er en metode til kvantificering og rapportering af en virksomheds klimaaftryk.

Et klimaregnskab, også kaldet et CO2-regnskab eller miljøregnskab, er en metode til kvantificering og rapportering af en virksomheds eller organisations samlede udledning af drivhusgasser og dens påvirkning af klimaet. Dette systematiske redskab indsamler, registrerer og evaluerer data om klimapåvirkningen fra både direkte og indirekte udledninger.

Scope 1-udledninger:

Inkluderer emissioner fra virksomhedens egne kilder, såsom brændstof til transport og energiforbrug på virksomhedens ejendomme.

Scope 2-udledninger:

Dækker emissioner fra ekstern produktion af den energi, virksomheden anvender, f.eks. elektricitet købt fra et kraftværk.

Scope 3-udledninger:

Inkluderer indirekte udledninger fra aktiviteter uden for virksomhedens kontrol, som forsyningskædeemissioner, transport, affaldshåndtering og ansattes pendling.

Formålet med et klimaregnskab er at give virksomheder og organisationer et præcist billede af deres klimapåvirkning. Det muliggør identifikation af de største kilder til drivhusgasemissioner og skaber grundlag for reduktionstiltag. Et klimaregnskab tjener også som et værdifuldt redskab til at demonstrere bæredygtighedsindsatsen over for interessenter som investorer, kunder og samfundet.

Gennem et klimaregnskab opnår virksomheder indsigt i emissionslokalisering, udledningens CO2-ækvivalent og udvikling over tid. Dette grundlæggende overblik er afgørende for informerede beslutninger og investeringer i CO2-reduktionsinitiativer. 

Læs mere om hvordan vi arbejder med klimaregnskaber eller klik her for at se resten af vores ydelser

Klimaregnskab